Bertopreis10.reismee.nl

De schoonheid van Kakadu National Park

Reacties

Reacties

mams

Het reizen doet je goed, dat kun je zien aan deze foto, blijf genieten xxx

Zusje

Weer genoten van de prachtige beschrijving van jullie reiservaringen. Zo mooi te zien en lezen hoe jullie van natuur en elkaar genieten! Dikke knuffel!

Frans Haer

Een schoonheid in Kakadu Nat. Park. Wij hebben in 2006 ongeveer dezelfde route gevolgd. Het was toen echter in de zomer. Temp. ver boven de 40 graden. Sommige foto's kunnen we een op een uitwisselen. Dank je wel voor het terugbrengen van waardevolle en inspirerende herinneringen.

Frans Haer

Nog even iets over de bosbranden. In Kakadu vinden per jaar ongeveer 100.000 van deze kleine branden plaats. Enerzijds door blikseminslag, anderzijds door controlled back burning. Essentieel voor het herstel van de natuur. In de grond zitten heel veel zaden die pas openbarsten en tot bloei komen na een bosbrand. De Aboriginals doen dit al sinds mensenheugenis. De blanken waren het hier niet mee eens en hebben het gestopt. Gevolg; de boel verstikte. Nu zie door heel Australië, met name in de Nat. Parken, dat Park Rangers en Aboriginals samen de natuur reguleren, o.a. door controlled back burning. Het is inderdaad verbluffend om te zien hoe snel de natuur zich daarvan hersteld.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!